Testosteron Esters gebruiken om betere resultaten voor gewichtheffen te krijgen

Keer op keer zien we dat sporters en fitnessliefhebbers in de war raken wanneer verschillende esters van testosteron worden genoemd.

‘ Mijn endocrinoloog heeft test P voorgeschreven . Waarin verschilt het van Test Enanthate? ‘

‘Mij is Test Cyp voorgeschreven. Is het anders dan test P? ‘

‘Welke testosteronester is het beste voor een anabole steroïde ontploffing’?

Op veel berichtenborden kun je het typische ‘ Test is test’ -argument tegenkomen, dat helaas geen water bevat.

Toegegeven, test is test. Maar je injecteert toch geen pure test?

Er zit een ester aan vast die een specifieke eigenschap heeft en die ester kan heel goed de manier veranderen waarop de steroïde activeert en uw hormonale niveaus beïnvloedt.

Dus, als iemand je vertelt dat de ester die aan testosteron of nandrolon is bevestigd er niet toe doet, sla ze dan in het gezicht.

Vandaag zullen we de top drie testosteronesters en het verschil tussen het gebruik ervan voor verschillende doeleinden demystificeren.

Wat is een ester?

Een ester is een zijketen die aan een medicijn wordt toegevoegd om de halfwaardetijd te verhogen. In dit geval heb je pure testosteron met een extreem korte halfwaardetijd. Als u het zou injecteren zonder dat er een ester aan vastzit, zou het binnen enkele minuten worden geabsorbeerd en het systeem binnen enkele uren leegmaken.

Om de hele dag stabiele testniveaus in uw bloed te handhaven, moet u gedurende de dag meerdere injecties uitvoeren.

LEZEN  De krachtige steroïde clenbuterol als vetverbrander in krachtsporten

Door er een ester aan toe te voegen, kunnen de releasetijd en halfwaardetijd worden geregeld.

Wanneer de steroïde wordt geïnjecteerd, blokkeert de ester de OH-groep en voorkomt dat de steroïde zich onmiddellijk bindt aan androgeenreceptoren.

Maar wanneer de steroïde in de bloedbaan wordt vrijgegeven, wordt de ester geneutraliseerd door esterase-enzymen, die de OH-groep herstelt, waardoor de steroïde weer actief wordt.

Soorten esters

Er zijn korte esters, middelgrote esters en lange.

Korte esters zijn ontworpen voor snelle absorptie en helpen op zijn best binnen een dag of twee piekplasmaconcentraties te bereiken. Deze zijn oplosbaar in water en hebben een hoger smeltpunt, waardoor ze meer kans hebben op pijn na injectie. Het voorbehoud is dat je vaker moet injecteren omdat het medicijn je systeem veel sneller opruimt. Als u een korte testester gebruikt, moet u minimaal twee keer per week injecteren. Driemaal wordt als optimaal beschouwd.

Middelgrote esters zijn een middenweg. Deze werken langzamer en zorgen voor piekplasmaconcentraties in drie tot vier dagen. Testniveaus worden binnen een periode van 5-6 dagen weer normaal. Tweewekelijkse injecties zijn dus het normale protocol.

Lange esters zijn daarentegen ontworpen voor continue, vertraagde afgifte van testosteron gedurende een periode van 10-12 dagen. Het wordt gebruikt in TRT-protocollen omdat het niet nodig is om regelmatig vast te pinnen. Ook kunnen stabiele niveaus van testosteron worden gehandhaafd met slechts één injectie in twee weken. Lange esters zijn in vet oplosbaar en komen daarom veel langzamer vrij uit het depot dat door de injectie is gecreëerd. Lange esters veroorzaken minder vaak PIP vanwege hun lagere smeltpunten.

De drie esters van testosteron en levering

Laten we eens kijken naar de top drie testosteronesters en hun effecten op het lichaam.

LEZEN  Het gebruik van bodybuilders Dianabol (Dbol) in krachtsporten

Testosteron Cypionate:

Testosteron Cypionate is een vetoplosbare, langzaam werkende, lange ester van testosteron die voornamelijk wordt gebruikt voor TRT- of HRT-protocollen in de Verenigde Staten. Het gebruik ervan is verrassend beperkt tot de VS. In andere landen heeft een mengsel van vier testosteronesters met de naam Sustanon of Omnadren de voorkeur.

Test Cyp is opgelost in katoenzaadolie en heeft een halfwaardetijd van 8-9 dagen, waardoor HST-gebruikers met slechts één wekelijkse injectie kunnen wegkomen.

Testosteron Enanthate:

Testosteton Enanthate is een vetoplosbare, langwerkende, lange ester van testosteron die vrijwel identiek is aan Cypionate . In feite zouden de meeste artsen deze twee esters uitwisselbaar vinden in een HST-plan. Maar om de een of andere reden heeft Test Cyp de voorkeur boven Enanthate.

Het is opgelost in sesamolie. Als u allergisch bent voor een van deze twee oliën, kunt u het gewoon ruilen voor de andere.

Test E heeft ook een halfwaardetijd van 8-9 dagen.

Testosteronpropionaat:

Test Prop is een kortwerkende ester met een halfwaardetijd van slechts 3-4 dagen . Het zal resulteren in de snelste piekplasmaconcentraties van testosteron. De high zal echter worden gevolgd door een crash in T-niveaus als je niet twee of drie keer per week injecteert om stabiele niveaus te handhaven.

Test Prop wordt trouwens zelden gebruikt door HST-gebruikers of steroïde gebruikers. Het is echter een onderdeel van Sustanon evenals andere testosteronblends die worden gebruikt voor HST.

Test Prop verdient het onderscheid dat het de meest pijnlijke injectie is onder alle testesters. Dat komt omdat het een smelttemperatuur van 120 ° C heeft, terwijl testosteron Cypionate een laag smeltpunt van slechts 36 ° C heeft.

LEZEN  Deca Durabolin - de beste steroïde voor spierverlichting

Wat is het verschil tussen deze esters?

In theorie kunt u met deze esters alleen de vrijgavetijd van de steroïden regelen. Maar er is meer aan de hand.

Lange esters zijn meer anabool:

Volgens een klinische studie uitgevoerd in 1954 door een team van wetenschappers, zal elke langwerkende ester de langzaamste piek van de testosteron-plasmaspiegels produceren. Het verhoogt echter ook de stikstofretentie meer dan een korte ester en het wordt gemakkelijker omgezet in oestrogeen, wat op zijn beurt SHBG en IGF-1 verhoogt. Simpel gezegd, Test Cyp kan meer anabool zijn dan Test Prop. Dus als u het in plaats daarvan voor een steroïde cyclus wilt gebruiken, geeft het u een kleine voorsprong. U zou nog steeds het ideale doserings- en injectieschema moeten kiezen om de piekniveaus te handhaven. Als je de neiging hebt om veel eerder en agressiever te aromatiseren, dan moet je je E2-niveaus goed in de gaten houden en een AI gebruiken om aromatisering te voorkomen. ( https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1532-5415.1954.tb00207.x?sid=nlm%3Apubmed) )

Hogere kans op waterretentie:

De verhoogde aromatisering verhoogt ook de kans dat u veel water op de cyclus houdt. Dus als u op zoek bent naar droge winsten, moet u overwegen de lange ester te stapelen met een andere verbinding zoals bijvoorbeeld Proviron of Masteron om het vasthouden van water te beperken. ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12954670 )

Slotgedachten

Als u testosteron gebruikt voor een bulk buiten het seizoen, raden we u aan om voor een lange ester zoals testcyp te gaan.

Het is direct beschikbaar, gemakkelijker te gebruiken en veroorzaakt geen PIP.

Maar als u op zoek bent naar een wedstrijduitslag, moet u Test Prop gebruiken om waterretentie en E2-niveaus te minimaliseren.

Of je moet Test Cyp gebruiken en stapelen met een droogmiddel zoals Var, Mast of Proviron.

Johan Visser

Next Post

Het werkingsmechanisme van Primobolan (neef): het effect van een steroïde op het lichaam, een bodybuilder

ma jan 27 , 2020
Primobolan’s claim op bekendheid is dat het ‘ zogenaamd ‘ een nietje was in de steroïde stapel van Arnold’s Schwarzenegger. Arnie was blijkbaar zo dol op de verbinding dat hij het in krankzinnige doses aan elke steroïde cyclus zou toevoegen. Of zo gaat de legende. Niet dat iemand Arnold Primo heeft zien gebruiken. Noch […]
Het werkingsmechanisme van Primobolan