Testosteron Enanthate, Cypionate of Sustanon?

Verschillen tussen testosteron ENANTAAT, Cypionate en Sustanon

Omdat deze medicijnen zijn gebaseerd op testosteron, hebben ze gemeenschappelijke kenmerken. Atleten moeten zich niet alleen bewust zijn van de verschillen tussen deze AAS, maar ook van de eigenschappen die ze verenigen. Alle testosteronbevattende anabolen hebben een hoge anabole en androgene activiteit. Deze cijfers zijn 100 procent.

Er zijn ook enkele meer algemene kenmerken in het steroïdeprofiel van deze medicijnen:

 • Waterretentie in lichaamsweefsels is hoog.
 • De neiging tot aromatisering is groot.
 • Het vermogen om te converteren naar dihydrotestosteron is aanwezig.
 • De onderdrukking van de werking van de HH-as is sterk.
 • Levertoxiciteit is afwezig.

Deze anabolen produceren ook vergelijkbare effecten op het lichaam:

 • Verhoogt de efficiëntie en vermogensparameters.
 • Actief optreden van hypertrofie van spiervezels.
 • Verhoogt het libido.
 • Verhoogde eetlust.
 • Regeneratieve biochemische reacties worden versneld.
 • Ze hebben een vetverbrandende activiteit.
 • Verhoogt de productiesnelheid van IGF.

Bovendien hebben Enanthate, Cypionate en Sustanon vergelijkbare negatieve effecten. Het is algemeen aanvaard dat testosteron een redelijk veilige steroïde is. Dit is zo, maar het is onmogelijk om de mogelijkheid van bijwerkingen uit te sluiten. Alle AAS verstoren de activiteit van het endocriene systeem en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom is het voor bodybuilders uiterst belangrijk om de mogelijke gevaren van deze medicijnen te onthouden.

Meestal ervaren atleten oestrogene negatieve effecten. Ze ontstaan ​​door de sterke neiging van aromaten die testosteron bevatten om te aromatiseren. Simpel gezegd veranderen Cypionate, Enanthate en Sustanon onder invloed van het aromatase-enzym in vrouwelijke hormonen. Het is de toename van de concentratie oestrogeen die verantwoordelijk is voor de bijwerkingen van dit type. Atleten moeten aromataseremmers gebruiken om ze te bestrijden. de meest populaire anti-oestrogenen van deze klasse zijn Anastrozol en Proviron.

LEZEN  Balkan Pharmaceuticals of Vermodje - Welke fabrikant van anabole steroïden om te kiezen?

Sporters die besluiten Sustanon, Enanthate of Cypionate te kopen, moeten zich ook bewust zijn van de mogelijkheid van androgene bijwerkingen. In vergelijking met oestrogeen komen ze minder vaak voor. Meestal worden ze geconfronteerd met bouwers, in het lichaam waarvan een hoge concentratie van het enzym 5-alpha-reductase wordt waargenomen. U kunt de symptomen van dit soort negatieve effecten elimineren met behulp van Finasteride en zijn analogen.

De laatste ernstige bijwerking waar bodybuilders zich bewust van moeten zijn, is de onderdrukking van de hypofyse-as. Hierdoor kan de aanmaak van endogeen testosteron volledig worden gestopt. Dit belooft ernstige gezondheidsproblemen. Problemen met de werking van de HH-as zijn echter alleen mogelijk bij langdurig gebruik van steroïden in grote doses. Het medicijn Gonadotropin kan de activiteit van de hypofyse-as stimuleren.

Belangrijkste verschillen

Als enka en cipic gedurende dezelfde periode (14-16 dagen) actief zijn, kan Sustanon maximaal 3 weken werken. Dit feit is te wijten aan de samenstelling van anabolen. Cypionate en Enanthate zijn mono-ethers en sustain bevat 4 actieve componenten tegelijk. Alle actieve ingrediënten van deze steroïde zijn testosteronesters en verschillen alleen in halfwaardetijd.

Vanwege de aanwezigheid van Isocaproate en Decanoate in de samenstelling van de sustain, kan het anabole gedurende 21 dagen actief zijn. De aanwezigheid van propionaat en fenylpropionaat maakte Sustanon echter tot een snelwerkende anabole stof. Enka en Tsipik kunnen niet snel aan de slag, in tegenstelling tot composiet AAS.

Wat is beter Sustanon, Cypionate of Enanthate?

Het is absoluut onmogelijk om deze vraag te beantwoorden. Atleten moeten begrijpen dat de effectiviteit van een steroïde wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de belangrijkste:

 • Opleidingsproces.
 • Voedingsprogramma.
 • Genetische kenmerken van het lichaam.
LEZEN  De krachtige steroïde clenbuterol als vetverbrander in krachtsporten

Als gevolg hiervan zullen de effecten van dezelfde AAS op twee atleten anders zijn. In deze situatie kunnen we alleen een experiment aanbevelen en elk van de vandaag beschouwde AAS proberen. Hierdoor kunt u het meest effectief kiezen.

Cursussen voor maximaal rendement

Beginnende bouwers besluiten Cypionate, Sustanon en Enanthate te kopen voor solo-cursussen. Het menselijk lichaam kan zich echter aanpassen aan het werk van alle medicijnen, inclusief AAS. Dit leidt tot een geleidelijke afname van de effectiviteit van hun gebruik. Sommige bouwers in deze situatie verhogen eenvoudig de dosis anabole steroïden.

Dit wordt sterk afgeraden. Het is een feit dat dit een tijdelijke maatregel is, die leidt tot een serieuze verhoging van de risico’s op bijwerkingen. de beste uitweg uit deze situatie is het geven van gecombineerde cursussen. Een paar daarvan zullen nu worden besproken.

Nandrolon Decanoate en Testosteron Cypionate Cursus

Dit is een uitstekende bundel voor massaverzameling, die al vele jaren populair is onder atleten. De duur van het gebruik van medicijnen moet worden beperkt tot 8-10 weken. Beide anabole steroïden moeten tweemaal per week worden ingesteld. In dit geval zullen eenmalige doseringen verschillen:

 • Decanoate – 200 mg.
 • Cypionate – 250 mg.

Nandrolon wordt gekenmerkt door progestageenactiviteit, wat bijwerkingen kan veroorzaken. Om de negatieve effecten te bestrijden, neem elke vierde dag 0,25 mg Cabergoline. Dit medicijn stimuleert de aanmaak van dopamine, wat leidt tot een afname van de prolactineconcentratie. Ook moeten atleten de oestrogene activiteit van testosteron verminderen. Hiervoor wordt Anastrozole gebruikt. Consumeer elke derde dag 0,5 mg anti-oestrogeen.

Na voltooiing van de cursus moet revalidatietherapie worden uitgevoerd. Tamoxifen na gebruik van Nandrolon kan niet worden gebruikt, omdat dit antioestrogeen bijdraagt ​​aan een toename van het aantal prolactinereceptoren. Atleten moeten dus Clomid kopen. Het medicijn wordt gebruikt in een dagelijkse dosering van 50 mg gedurende 3-4 weken.

LEZEN  Het gebruik van bodybuilders Dianabol (Dbol) in krachtsporten

Cursus Sustanon en Stanozolol

Met deze combinatie van anabolen kun je aankomen met een minimale hoeveelheid water in lichaamsweefsels. Als gevolg hiervan wordt het terugroleffect tot een minimum beperkt. De dagelijkse dosering van stanase is 40 mg. Sustanon wordt tweemaal per week toegediend met 250 mg. De aanbevolen cursusduur is 8 weken.

Om de risico’s van bijwerkingen van het oestrogeentype te minimaliseren, moeten atleten ook Anastrozole gebruiken. na de afschaffing van anabolica moet revalidatietherapie worden uitgevoerd. Veel atleten gebruiken in deze periode liever clomifeencitraat. De tijd voor het innemen van dit anti-oestrogeen is 3-4 weken en de dagelijkse dosis is 50 mg.

Natuurlijk Testosteron Enanthate en Turinabol

Deze combinatie draagt ​​bij aan de groei van kwaliteitsmassa. Overdag moet u 40 mg turik gebruiken in 4 verdeelde doses. Testosteron Enanthate mag maximaal 2 keer worden toegediend over een periode van zeven dagen. Een enkele dosis anabole is 250 mg. Om de oestrogene activiteit van testosteron te verminderen, wordt anastrozol gebruikt volgens het hierboven beschreven schema.

Na de afschaffing van AAS moet een PCT worden uitgevoerd. Om het herstel van het lichaam te versnellen, kunt u Tamoxifen of Clomid gebruiken. De dagelijkse dosis van deze anti-oestrogenen is respectievelijk 20 en 50 mg. De duur van revalidatietherapie ligt tussen 3-4 mg.

Tot slot

Na zorgvuldig de eigenschappen van de drie anabolen te hebben bestudeerd, kunnen verschillende conclusies worden getrokken:

Enanthate en Cypionate zijn uitwisselbaar.
Alle steroïden kunnen niet alleen solo worden gebruikt, maar ook als onderdeel van gecombineerde cursussen.
Sustanon presteert beter in vergelijking met Enanthate en Cypionate.

Wat betreft de keuze van de meest effectieve AAS, is het de moeite waard om elk medicijn te proberen. Dit is de enige manier om voor elke competitieve atleet de meest effectieve steroïde te kiezen.

Johan Visser

Next Post

Geschiedenis van de creatie van anabole steroïden. Waar komen ze vandaan?

do apr 30 , 2020
Anabole steroïden zijn een combinatie van verschillende stoffen. Hun actieve werking is gericht op het versnellen van de anabole processen die in het lichaam plaatsvinden. Deze groep medicijnen heeft goede eigenschappen: · Versnelt de groei van spiermassa; · Maakt spieren van hoge kwaliteit; · Versnelt de groei. Deze basisfuncties hebben […]